Našo šolo zastopali trije učenci …

Gorenja vas, 19. 10. 2019

Državno tekmovanje iz logike je potekalo na dvaindvajsetih lokacijah po Sloveniji. Kar 1464 učencev od 7. do 9. razreda se je spopadlo z nalogami za srebrna in zlata priznanja. Mesto za udeležbo so si zagotovili z odličnim rezultatom na šolskih tekmovanjih, katerih se je udeležilo 26310 učencev.

Naša šola je bila ena izmed teh lokacij, kamor se je uvrstilo 74 učencev iz enajstih šol.  Ob 8.30 uri so začeli prihajati prvi tekmovalci ter njihovi mentorji. Avla šole se je polnila in ob 9. uri se je zaslišala Zdravljica, ki je oznanila otvoritev tekmovanja. Uvodni pozdrav je imel ravnatelj šole Izidor Selak, sledila sta mu župan občine Milan Čadež ter predstavnica Zveze za tehnično kulturo Slovenije dr. Helena Lesar. Koordinatorica  Mojca M. Drmota je učencem podala zadnja tehnična navodila, ki so bila potrebna za tekoč potek tekmovanja. Za kulturni program so poskrbeli učenci glasbene šole Zaigraj.si, pod vodstvom Marka Ušeničnika.

Sledila je razporeditev po petih učilnicah, kjer so učenci dobili tekmovalne pole in začeli z reševanjem nalog. V uri in pol so poskušali pravilno rešiti čim več nalog. Ob 11. uri je sledila malica ter odhod domov. Ob 12. uri so se zaklenila šolska vrata in tekmovalne pole so romale v Ljubljano, kjer so jih popravljali do poznih večernih ur. V prihodnjih dneh bodo učenci izvedeli rezultate.

Mojca Mezeg Drmota,
koordinatorica tekmovanja

 

Na tekmovanje so se uvrstili štirje učenci naše šole – Lučka Peternelj (9. razred), Vid Kavčič (8. razred), Tjaša Demšar (7. razred) in Urban Slabe (7. razred). Tjaša Demšar je dosegla zlato priznanje.

Iskrene čestitke!

Mentorica: mag. Polona Mlinar Biček

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji 

(Skupno 224 obiskov, današnjih obiskov 1)