PONEDELJEK, 19. 9. 2022

Zjutraj smo se vkrcali na avtobus in se odpeljali proti morju. 

Prvi postanek smo imeli na počivališču Risnik, kjer smo pomalicali. Pred prihodom na cilj smo se ustavili še na Pokopališču školjk v Ankaranu in si ogledali ta edinstven pas naše obale. Na Debelem rtiču smo se najprej namestili v paviljonu Morska zvezda, nato pa se odpravili na okusno kosilo. Po kratkem počitku je sledilo plavanje v notranjem bazenu, kjer so otroci zelo uživali in prikazali svoje znanje. Preostanek dneva smo namenili športnim aktivnostim. Pred večerjo smo izvedli turnir med dvema ognjema. Po sončnem zahodu pa smo se z lučkami sprehodili med vinogradi in si z vrha griča ogledali Koprski in Tržaški zaliv. Otroci so zadovoljni in se veselijo novih doživetij. Celotna odprava pošilja lepe pozdrave domov.

TOREK, 20. 9. 2022

Za nami je mirna noč, dan pa smo spet preživeli aktivno. Po zajtrku smo odšli v bazen, nato pa smo imeli tri zelo zanimive delavnice. Na prvi delavnici so otroci pekli značilno istrsko jed »fritule«, po domače »miške«. Do sitega smo se jih najedli. Na drugi delavnici so otroci sami izdelali piskalo nunalco, na katero so ob spremljavi harmonike tudi zaigrali. Otroci na tretji delavnici pa so odšli raziskovat morsko obalo in tam spoznavali različne polže in školjke. Po kosilu smo spet odšli na plavanje. Sledile so še popoldanske aktivnosti: vožnja s kajaki, ogled mediteranskega parka in izdelovanje okvirčkov za fotografije. Po večerji smo imeli skupni ples v amfiteatru pri obali, ki smo ga vsi nestrpno pričakovali. Bilo je čudovito! Pred spanjem smo si ogledali predstavitev znamenitosti mesta Koper, ki ga bomo obiskali jutri. Dan je bil pester. Slavljenca, ki sta v teh dneh praznovala rojstna dneva, pa je s čudovitima dariloma presenetila tudi ekipa Debelega rtiča.

SREDA, 21. 9. 2022

Prebudili smo se v nekoliko hladnejše jutro. Tudi danes je zajtrku sledilo plavanje, ki gre otrokom vedno bolje od rok in nog😊 Pred kosilom smo izpeljali še drugi del včerajšnjih delavnic (morska obala, fritule, istrska glasba in ples) in se na morski obali fotografirali po plavalnih skupinah. Komaj smo že čakali popoldneva, ki je bil namenjen izletu v Koper. Peš smo se sprehodili do policijskega kampa, od kjer smo se z ladjico odpeljali v mesto Koper. Tam smo si ogledali glavne znamenitosti in si privoščili sladoled ali kakšen drug priboljšek. Ob povratku smo se za nekaj časa zadržali še na s soncem obsijani plaži, kjer so se najpogumnejši tudi kopali v morju. Zvečer so otroci uživali ob ogledu filma Košarkar naj bo in se ob njem sladkali s priboljški, ki so jim še ostali. Čas tu na Debelem rtiču res hitro teče, saj se ogromno dogaja. Otroci so zadovoljni, uživajo, zelo pa se razveselijo tudi vsake pošte, ki jo prejmejo od domačih.

ČETRTEK, 22. 9. 2022

Tudi današnji zadnji poletni dan smo preživeli zelo aktivno. Otroci v bazenu intenzivno pilijo znanje plavanja, saj se šola v naravi počasi izteka in bo jutri na urniku ugotavljanje plavalnega napredka s podelitvijo diplom. Dopoldne smo se pognali v lov za skritim zakladom. Naloge so bila zahtevne, saj so morali otroci pokazati različne veščine (orientacija, sodelovanje, hitrost, iznajdljivost itd.). Najuspešnejša skupina je prejela lepe nagrade. Sledil je težko pričakovani medrazredni dvoboj v igri med dvema ognjema. Obe tekmi, polfinalna in finalna, sta bili zelo napeti. Kosilu je kot ponavadi sledil kratek počitek, nato plavanje in popoldanske dejavnosti. Učenci so dokončali okvirčke za fotografijo svoje plavalne skupine, raziskovali obalo in se kopali v morju. S svojim obiskom nas je popoldne razveselil gospod ravnatelj in z nami preživel nekaj časa. Vtise dneva so otroci tudi tokrat zapisali v dnevnike. Zadnji večer smo imeli disko. Bilo je zelo veselo.

PETEK, 23. 9. 2022

Zadnji dan šole v naravi je minil kot bi mignil. Tudi danes smo se takoj po zajtrku odpravili v bazen, kjer so otroci pokazali vse svoje plavalno znanje. Vsi, tako učenci kot plavalni učitelji, so se pri tem zelo potrudili. Po prihodu v naš začasni dom smo pospravili sobe in spakirali prtljago. Sledila je težko pričakovana podelitev priznanj. Ta so bila namenjena učencem, ki so imeli vse dni najbolj urejene sobe in najboljši ekipi v turnirju med dvema ognjema. Najdragocenejša in prigarana priznanja pa so bile plavalne diplome, ki so se jih učenci najbolj razveselili. Vsak se je potrudil po svojih najboljših močeh. Pred kosilom smo se še zadnjič sprehodili po borovem gozdičku in se poslovili od morske obale. Kosilu je sledila pot domov.  Preživeli smo pet čudovitih dni, ki se jih bomo z veseljem spominjali.

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji.

(Skupno 758 obiskov, današnjih obiskov 1)