Že šesto leto zapored začenjamo z izvajanjem projekta Pešbus.

Hoja in kolesarjenje sta prepoznana kot najboljši način prihajanja v šolo. Zato je priporočljivo, da starši omogočijo otrokom, da lahko gredo v šolo peš ali s kolesom, če je to le možno.

Namen Pešbusa je – čim več otrok pripraviti, da se na pot do šole in iz nje odpravijo peš. Pešbus ni samo suhoparni sprehod do šole, ampak veliko več. Z drugimi sovrstniki se lahko otroci spoznajo, poklepetajo in vse to počnejo v naravi. Tako, da se lahko tudi tisti, ki sami hodijo v šolo peš, pridružijo Pešbusu.

Pešbus bo torej vozil od 22. 5. do 26. 5. 2023. Učenci od 1. do 5. razreda, ki živijo v bližini šole, bodo dobili prijavnice. Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite. Če poti niso blizu vašega doma, se vseeno lahko prijavite in priključite na katerikoli Pešbus postaji. Več o poteh si lahko preberete tukaj.

Torej, se vidimo, ko mimo pripelje Pešbus …

Koordinatorka projekta: Vesna Šinkovec

Ta posnetek prikazuje kaj predstavlja projekt Pešbus.
Več si lahko o projektu preberete na tej spletni strani.

Podporo in materiale za izvedbo Pešbusa in Bicivlaka nudi IPoP – Inštitut za politike prostora v okviru programa Aktivno v šolo, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano. Podporo in materiale za izvedbo Pešbusa in Bicivlaka nudi IPoP – Inštitut za politike prostora v okviru programa Aktivno v šolo, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)