… v tednu trajnostne mobilnosti

Že tretje leto stopamo v projekt Pešbus. Letos smo se odločili, da v tednu trajnostne mobilnosti pomagamo najmlajšim, da se varno »pripeljejo« v šolo. Namen Pešbusa je – čim več otrok pripraviti, da se na pot do šole in iz nje odpravijo peš. Pešbus ni samo suhoparni sprehod do šole, ampak veliko več. Z drugimi sovrstniki se lahko otroci lahko spoznajo, poklepetajo in vse to počnejo v naravi. Tako, da tudi tisti, ki sami hodijo v šolo peš, se lahko pridružijo Pešbusu.

Pešbus bo torej vozil od 23. 9. do 27. 9. 2019 v tednu, ko se izvaja projekt Trajnostna mobilnost. Učenci od 1. do 5. razreda, ki živijo v bližini šole, so dobili prijavnice. Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite. Letos smo dodali novo pot – Bloki. Če poti niso blizu vašega doma, se vseeno lahko prijavite in priključite na katerikoli Pešbus postaji. Več o poteh si lahko preberete tukaj.

Torej, se vidimo, ko mimo pripelje Pešbus …

Koordinator projekta: Mojca Mezeg Drmota

Ta posnetek prikazuje, kaj predstavlja projekt Pešbus.

Več si lahko o projektu preberete na tej spletni strani.

 

Podporo in materiale za izvedbo Pešbusa in Bicivlaka nudi IPoP – Inštitut za politike prostora v okviru programa Aktivno v šolo, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano. 

(Skupno 106 obiskov, današnjih obiskov 1)