V petek, 20. septembra 2019, je na OŠ Mokronog potekala zaključna prireditev državnega projekta Kulturna šola, na kateri je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti podelil priznanja najbolj kulturnim šolam za leto 2019.

Na podlagi kulturnega delovanja in kulturnih dosežkov v preteklih treh šolskih letih smo pridobili naziv in zastavo Kulturna šola za obdobje 2019–2024. Prejeli pa smo tudi posebno priznanje za najbolj kulturno šolo med velikimi osnovnimi šolami.

Ponosni smo, da je med velikimi šolami naziv najboljše prejela prav naša šola skupaj s podružnicama Lučine in Sovodenj. Kulturno delovanje naše šole je res zelo razvejano, saj zajema vokalno in instrumentalno glasbo, gledališče, ples, folkloro, likovno in fotografsko dejavnost, literaturo, ohranjanje kulturne dediščine, film in video, lutke … Veliko učencev in učenk je vključenih v kulturne programe, ki jih izvajamo v okviru rednih in izbirnih predmetov ter interesnih dejavnosti. Učenci in njihovi mentorji se udeležujejo selekcioniranih revij, srečanj in tekmovanj na vseh ravneh (od lokalne do mednarodne) ter dosegajo vidne rezultate. Na centralni šoli in podružnicah vsako leto izvedemo veliko kulturnih dogodkov za učence in tudi za širšo lokalno javnost. Poleg tega šola spodbuja mentorje, da se izpopolnjujejo na področju kulturnega in umetniškega udejstvovanja, ter brezplačno oddaja prostore za vaje in nastope drugim izvenšolskim skupinam.

Posebej prodorni in uspešni smo (skupaj z Rdečim križem Slovenije, s KUD Trata Gorenja vas in z Muzejem Idrija) pri organizaciji Mednarodnega likovnega natečaja Otroci pomagajo otrokom.

V zadnjem šolskem letu pa je bil najbolj odmeven projekt muzikal Mamma mia! v poljanskem narečju, s katerim se učenci in učenke pod mentorstvom Neže Erznožnik predstavljajo tudi v tem šolskem letu.

Zaključka Kulturne šole sta se z ravnateljem in koordinatorico projekta udeležili kulturno zelo dejavni učenki naše šole – Lučka Peternelj iz 9. b in Kristina Ferlan iz 8. c, ki sta ta dan na likovni delavnici iz žice ustvarili portret našega Ivana Tavčarja. Bravo, punci, za izvirno idejo in odlično izvedbo!

Slike si lahko ogledate v fotogaleriji.

 

 

(Skupno 224 obiskov, današnjih obiskov 1)