V petek, 7. februarja, je na Osnovni šoli Ivana Tavčarja potekala proslava ob Prešernovem dnevu, ki sta jo organizirali učiteljici Katja Cegnar in Tina Krek.

Za otvoritev proslave je nastopil mladinski pevski zbor, ki je zapel Zdravljico. Ko so končali, sta na oder prišla Lucija Peternel in Žiga Biček, ki sta vodila vso prireditev. Na prizorišče sta povabila žirijo, ki so jo sestavljali Luka Benedičič kot Lojze Medved, Kristina Ferlan kot igralka Julija Lepotan in Rok Razložnik kot France Prešeren. Potem sta voditelja napovedala prvo točko osnovnošolskih talentov – Maja Šturm in Lučka Polajnar sta zaplesali akrobatski ples, nad katerim so bili vsi navdušeni, saj je vseboval veliko nevarnih korakov. Žirija ju je ocenila in dobili sta veliko pohval. Kot druga tekmovalka se je predstavila Eva Selak s pesmijo Ne bodi kot drugi, ki jo po besedilu Ferija Lainščka poje Ditka. Tudi nad njenim glasom so bili vsi presenečeni, žirija ji je prav tako izrekla veliko pohval. Tretji nastop so izvedle četrtošolke Manca Zupanc Likar, Marija Selak, Eva Primožič in Nuša Peternelj, ki so si nadele ime Zvezdice in so se predstavile s svojo avtorsko pesmijo Kakšen je svet. Nad njihovo ustvarjalnostjo so bili osupli tako žirija kot tudi poslušalci. Naslednja je bila skupina košarkarjev iz 8. razreda (Matevž Juhant, Jošt Demšar, Blaž Stržinar in Maks Krvina), ki je prikazala svoje košarkarske sposobnosti. Vsi člani so metali na koš in skoraj vsakega zadeli. Publika jim je ploskala in tudi žirija je bila navdušena. Za njimi sta igrali na sintisajzer dekleti iz 4. razreda; Janja Frlic je zaigrala skladbo En možak je v vodo padel, Tajda  Kržišnik pa Etido. Predzadnji sta se predstavili učenki 4. razreda, Jerca Strel in Ana Tavčar, zaplesali sta odličen ples in vsi so jima ploskali, žirija pa ju je kot predhodnike ocenila odlično. Na koncu je nastopila Tjaša Belehar, ki  je zapela pesem Fight song, za katero je dobila veliko pohval s strani žirije in občinstva.

France Prešeren je bil na koncu programa presenečen, saj je Luka Benedičič v poljanskem narečju zrecitiral prvo kitice pesmi O Vrba, Kristina Ferlan pa v angleškem jeziku. Tako se je vsakoletna proslava ob slovenskem kulturnem prazniku zaključila z veliko uspeha, pohval in ploskanja za originalnost in zabavnost.

Maja Šturm

Fotografije si lahko gledate v fotogaleriji. 

(Skupno 402 obiskov, današnjih obiskov 1)