Učenci 6., 7. in 8. razredov ste vabljeni, da se prijavite na tekmovanje v Ekokvizu. V Ekokvizu 2014/15 tekmujejo učenci 6., 7. in 8. razredov ekošol in šol, ki so se prijavili na tekmovanje. Ekipo sestavljajo trije učenci. Vsak član ekipe se na tekmovanje pripravi tako, da se nauči eno od letošnjih tem (čebele in medonosne rastline, les, energija). Gradivo je dostopno na spletni strani Ekokviza 2014/15. Na tej spletni strani najdete tudi Ekokviz za vajo, ki vam omogoča, da spoznate način tekmovanja. Sodelujoče ekipe so lahko oblikovane poljubno. Omejitev velja le za ekipe, ki bi jih sestavljali trije osmošolci. Takšne ekipe na Ekokvizu ne morejo sodelovati.

Šolsko tekmovanje bo preko spleta potekalo 6. marca 2015.

POVZETEK IZ PRAVILNIKA  ZA TEKMOVANJE:

Na šolskih tekmovanjih ekipe treh učencev prek spletne strani skupaj in s posvetovanjem med člani ekipe odgovarjajo na 30 vprašanj različnih tipov – odgovarjanje poteka na enak način kot pri odgovarjanju za vajo. Pravilen odgovor na vsako od 30 vprašanj je vreden eno točko. Negativnih točk ni. Končni dosežek ekipe je doseženo skupno število točk. Porabljen čas za reševanje kviza se upošteva za določanje zmagovalca le v primeru izenačenega števila točk.

Vsaka ekipa lahko tekmuje le enkrat in ima za odgovarjanje na voljo 20 minut. Čas se začne meriti od trenutka, ko se ekipi na ekranu izpiše prvo vprašanje.

Ekipe tekmujejo tako, da se na spletni strani Ekokviza http://eko.telekom.si prijavijo s svojim uporabniškim imenom (ime ekipe) in geslom ekipe. Na dan tekmovanja bo sistem izpisal gumb za tekmovanje za uraden rezultat. Ekipa klikne gumb za tekmovanje in odgovarja na vprašanja. Ko zaključi kviz, ne more ponovno opravljati uradnega preverjanja znanja.

V primeru, da bi v času tekmovanja prišlo do nedelovanja tekmovalnega sistema, se lahko ekipe ponovno prijavijo v sistem in nadaljujejo s tekmovanjem pri tistem vprašanju, kjer so pred nedelovanjem sistema končale. Računalniški sistem bo namreč samodejno prepoznal, kje je določena ekipa obstala, in ji ponudil, da nadaljuje s tekmovanjem na tistem mestu. V času nedelovanja sistema bo miroval tudi števec časa.

Na državno tekmovanje se uvrsti najboljša ekipa iz vsake od regij (osrednjeslovenska, gorenjska, mariborska, obalna, severnoprimorska, pomurska, celjska, novomeška regijska lestvica) ter dve drugouvrščeni ekipi iz dveh regij, ki bosta imeli največ ekip, ki bodo tekmovale. Obenem lahko komisija uvrsti na finalno tekmovanje tudi dve drugouvrščeni ekipi iz ostalih regij; kriterij je najboljši rezultat med drugouvrščenimi ekipami.

Skladno s kriteriji, ki jih na podlagi doseženih rezultatov določi strokovna komisija, še dodatne ekipe. V primeru, da dve ali več ekip v isti regiji dosežejo enako število točk, je na prvo mesto uvrščena tista ekipa, ki je za odgovarjanje porabila najmanj časa. Ekipe, ki se uvrstijo na državno tekmovanje, uradno razglasi strokovna komisija najkasneje v roku treh delovnih dni po izteku roka za prijavo napak oziroma prošenj za revizijo. Uradni rezultati bodo objavljeni na spletni strani Ekokviza (http://eko.telekom.si).

Šole bodo o uradnih rezultatih šolskih tekmovanj, razvrstitvi na regijskih lestvicah in nadaljnji uvrstitvi na državno tekmovanje obveščene najkasneje do 20. marca 2015.

PRIJAVNICO ZA EKOKVIZ dobite pri mentorici Anici Podobnik.

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)