V času od 3. 6. do 4. 6. 2022 so imeli učenci likovnega in fotografskega krožka umetniški tabor v okolici Cerknice in Rakovega Škocjana.

Žal glasbenih umetnikov tokrat ni bilo z nami. V petek so si ogledali grad Snežnik. Učenci so fotografirali in si ogledali celotno okolico gradu, mostove, konjušnico, različna drevesa v gozdu, ki grad obdajajo… Sicer je ob prihodu pričel  močno padati dež, a smo pomalicali in posamezne kapljice fotografov niso več motile. Ob prihodu v hostel Ars viva smo se nastanili in se odpravili na ogled jame ponikalnice potoka Obrh. Zanimiva jama nudi veliko možnosti za lov na krasne posnetke. Po ogledu smo pripravili večerjo. Ker smo pekli hrenovke, smo se zamudili kar precej časa in takoj je bila ura 22.00. Po dveh igrah smo se odpravili spat.

Zjutraj smo se odpravili na ogled in vožnjo s čolnom po Kriški jami. Zopet krasna jama in nastali so prečudoviti posnetki. Od tu nas je Jože zvozil s kombijem do vasi Klance, kjer smo si ogledali extempore in poklepetali s slikarji. Žal ni bilo časa, da bi se naši mali slikarji pridružili skupini. Prsti so jih močno zasrbeli. Med njimi so bili tudi taki, ki slikajo z usti. Prijazna gospodinja Petra nam je razkazala posestvo, kjer imajo tobogan z bazenom, hiško na drevesu, nedaleč stran mala cerkvica in v vasi polno lepih zapuščenih starih hiš ter kurišče, kjer kuhajo, pečejo, klepetajo in se grejejo ob hladnih večerih. Prva skupina se je s kombijem odpeljala v hostel in skuhala kosilo, druga je lovila posnetke ob vijugasti reki Veliki Obrh. Bilo je kar naporno, saj smo celoten program in kuhanje izpeljali vodje tabora – Jože, Jana in Bojana. Za prijaznost in gostoljubje se zahvaljujemo slikarju Benjaminu, pri katerem smo bivali in nam je omogočil vse prevoze s kombijem.  Če kombija in prevoznika ne bi imeli, nam ne bi uspelo toliko videti. Po kosilu smo pospravili in se z avtobusom odpravili do parka Rakov Škocjan, kjer smo se sprehajali po izsušeni strugi in si ogledali ogromen naravni kamniti most. Sprehodili smo se do razvalin cerkvice Sv. Kancijana. Mali slikarji so naredili malo skic, mogoče bo čas doma za slikanje vtisov na taboru. Slikarji Loške doline so jih povabili na naslednje slikarske delavnice in razstave. V zgodnjih večernih urah smo prispeli na Blata.

Vodji tabora Bojana in Jana

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji.

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)