Naši učenci se tokrat predstavljajo malo drugače. Njihov pouk zaradi nastale situacije poteka na daljavo. Oglejte si naše zamisli in utrinke.

Utrinki 3. c razreda 

Učimo se v sobi, v kuhinji, v naravi … Na gugalnici pripovedujemo bralno značko. Veliko beremo in pišemo ter računamo. Pojemo na glas, telovadimo za stas. Veliko ustvarjamo. Mamicam smo pripravili presenečenja za materinski dan, za veliko noč smo šteli jajčka in izdelovali čudovite kokoške. Izdelali smo drone in robote, mini gledališče s Piko Nogavičko, knjižne kazalke, domače družabne igre, hiške iz naravnih materialov … Praznovali smo dan Zemlje in jo prosili, da bi bila prijazna z nami. Ni nam hudega, a si že močno želimo v pravo šolo.

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji.

IZBIRNI PREDMET FRANCOŠČINA 

Učenci pri izbirnem predmetu francoščina vsako leto spoznavajo in  tudi pripravijo tipične francoske jedi. Letos so učenci ta izziv sprejeli na daljavo oz. ga je vsak opravil v svoji domači kuhinji. Pripravljali so različne francoske specialitete: provansalsko juho, čokoladni sufle, makrone, čokoladne brioše, kokosove makrone, jabolčno pito in belgijske vaflje. Izkazali so se kot odlični kuharji in ker znajo tudi francosko, vas mogoče kdaj postrežejo v čisto pravi francoski restavraciji.

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji.

Lahko si pa ogledate videoposnetek, kako se suflé  naredi.

 

EKO DAN V 2. A RAZREDU 

Oglejte si v fotogaleriji utrinke njihovega ustvarjanja z odpadnimi materiali.

 

POUK LIKOVNEGA POUKA in EKO DNEVA  4. A 

4. a je za likovni pouk iz naravnih materialov napisal OSTANI DOMA. Učenci so bili pri ustvarjanju zelo domiselni…

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji.

Oglejte si še domišljijo učencev v EKO dnevu. Bili so super…

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji.

 

USTVARJALNI POUK NA DALJAVO 3. B RAZREDA

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji.

 

POUK LIKOVNE UMETNOSTI, LIKOVNEGA SNOVANJA IN TEHNIKE IN TEHNOLOGIJE DALJAVO

Utrinek učenca in učenke, ter ogled fotogalerije izdelkov. 

 

POUK NEOBVEZNEGA IZBIRNEGA PREDMETA TEHNIKA, OBDELAVA GRADIV LES IN UMETNE MASE

Za izdelki se “skrivajo” pridni učenci neobveznega izbirnega predmeta tehnika, izbirnega predmeta obdelava gradiv -les in obdelava gradiv – umetne snovi. Ustvarjalnosti in volje ne more nič ustaviti.

 

POUK FRANCOŠČINE NA DALJAVO

V tretjem tednu dela na daljavo so se učenke in učenci 8. in 9. r., ki obiskujejo izbirni predmet francoščina, na pobudo učiteljice lotili posebnega izziva. Izdelali  so francoski napis, ki ga v teh dneh velikokrat zasledimo: #ostanidoma #ostanemdoma #ostanitedoma #ostanemodoma … Pri izbiri materialov in izvedbi so bili zelo izvirni, kar dokazujejo njihove fotografije. Francisti vas želijo spodbuditi, da upoštevate te slogane, predvsem pa  vam želijo, da ostanete zdravi in dobre volje. Bon courage! (Pogumno naprej!)

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji.

POUK ŠPORTNE VZGOJE NA DALJAVO

Pod fotografijami si lahko pogledate, kaj počnejo otroci v času karantene ….

(Skupno 1.225 obiskov, današnjih obiskov 1)