PONEDELJEK, 14.2.2022

Po letu čakanja se nam je uresničila želja po zimovanju v Cerknem. Zjutraj so nam testi za COVID pokazali, da smo vsi čili in zdravi, zato se je zajetna skupina 67 učencev ter šestih spremljevalcev odpravila na petdnevno zimsko potepanje. Prvi postanek smo imeli na smučišču Cerkno, kjer nam je vreme služilo s posameznimi snežinkami. Kakšna zimska idila. Izurjeni vaditelji so otroke razdelili v osem skupin glede na njihovo predznanje. Kljub snežinkam je bilo razpoloženje otrok odlično. Žal je ena od učenk odšla domov, ker si je ob padcu lažje poškodovala roko. Na srečo slikanje v Škofji Loki ni pokazalo težje poškodbe. Starši so sporočili, da je bil samo udarec.

Popoldan so ob prihodu v hotel spoznali hišni red in okvirni urnik dejavnosti ter zasedli njim določene sobe. Po večerji je sledila sprostitev v hotelskem bazenu,  nato pa še duševna terapija na temo fis pravila na smučišču, ki je bila podkrepljena s predavanjem in filmom. Ko je ura odbila 22.00, so otroci odšli v varen objem postelje. Upajmo, da bo noč mirna kljub celodnevni dozi adrenalina in novih doživetij. Lahko noč iz Cerknega.

TOREK,15.2.2022 

Zbudili smo se v vremensko neprijazen dan. Meglo so prebadale debele dežne kaplje. Padla je odločitev, da ne gremo smučat. Kaj pa zdaj? Rešitev smo našli v veliki sobani nad bazenom, kjer so se otroci družili ob družabnih igrah in gledanju uspehov naših športnikov na Olimpijskih igrah. Sledil je še skok v filmski svet v lastni kino izvedbi. Po kosilu smo se izobraževali v Cerkljanskem muzeju, kjer smo pridobivali znanja na področju lokalne kulture in zgodovine. Po končani večerji je sledilo še tradicionalno plavanje. Danes je bil bolj kulturni kot športni dan. Zdrav duh v zdravem telesu.  Upajmo, da se jutri zvedri in da bomo zopet smučali po belih poljanah.  Lahko noč iz deževnega Cerknega. 

SREDA, 16.2.2022

Po vsakem dežju nastopi sončen dan, kar vsekakor pozitivno deluje na um in telo. Ponovno smo se podali na smučišče. Pri otrocih se že poznajo rezultati dobrega učenja smučanja. Žal je zaradi posledic padca domov odšla še ena učenka.

Po smučanju naše mišice še niso mirovale, saj smo naredili umirjen sprehod po naselju Cerkno, da so otroci spoznali lepote in zanimivosti tega kraja. Na koncu je sledil vrhunec pohajkovanja, otroci so namreč dobili dovoljenje za obisk trgovine. JUHEJ !!!
Lahko noč iz Cerknega.

ČETRTEK, 17.2.2022 

Megla, megla in še enkrat megla z vetrom. Kljub neprijaznemu vremenu, je bil dan tekmovalno obarvan. Otroci so tekmovali v slalomski disciplini. Bilo je razburljivo opazovati, kako so vsi lovili čim boljši čas. Na srečo in veselje se ni nihče od učencev poškodoval. To še ni vse, zvečer je sledilo še tekmovanje v plavanju, kjer so vsi pokazali svoje sposobnosti. Večer se je zaključil romantično z diskom. Sledi še poslednje spanje v hotelu.  

Lahko noč iz Cerknega. 

PETEK,18.2.2022 

Oblačen dan, idealen za pakiranje. Stokrat smo preverili sobe, da ne bi kaj ostalo. Sledil je poslednji vzpon na smučišče. Po kosilu in še zadnjih spustih po belih strminah je prišel čas za podelitev medalj in priznanj za različne panoge (smučanje, plavanje, pospravljenost sob …). Ob 16.15 uri pa odhod proti domu. 

In ob 16.45 stiski in veselje z domačimi. Ponovilo se je reklo: »povsod je lepo, a doma je najlepše«.  Za otroke je bila to prva šola v naravi v taki sestavi in sigurno jim bo ostala v prijetnem spominu. Poleg tega tudi poučna, kar se tiče znanja smučanja, plavanja in  kako preživeti brez mamice in očka.  

Hvala otrokom in vaditeljem za lep zimski teden. 

Martin Štukelj 

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji

(Skupno 1.139 obiskov, današnjih obiskov 1)