1. dan: V sredo, 8. 6. je še druga skupina (3.a ter PŠ Sovodenj in Lučine) prispela v koroško vas Libeliče, v CŠOD Ajda.

Vsi v domu so nas prijazno sprejeli, vodja Milena nam je posredovala pomembne informacije o bivanju v domu. Po razmestitvi v sobe, kosilu in počitku smo z učiteljema Rajkom in Gašperjem šli v Libeliče po poti naravne in kulturne dediščine. Ogledali smo si kostnico, muzej starega kmečkega orodja, staro šolo in gasilno brizgalno. Po slastni večerji, za katero sta skrbeli najbolj prijazni kuharici, so sledile zanimive družabno socialne igre in vezanje vozlov. Priprave na spanje so še kar dobro potekale.

2. dan: Zbudili smo se v deževno jutro. Kljub temu je program potekal skoraj nemoteno. Dobro obuti, oblečeni in z dežniki smo se podali do slovensko avstrijske meje, po Libeliškem polju pa zaradi megle nismo videli. Uživali smo v streljanju z lokom, ki je bilo zaradi dežja izpeljano v učilnici.

Popoldne smo raziskovali mlako in življenje v njej (pod vodstvom učiteljice Jasmine) ter plezali na notranji plezalni steni (pod vodstvom učitelja Uroša).

Po večerji so sledile plesno športne igre in družabne igre na igrišču. Tekma v med dvema ognjema je bila zelo napeta. Pa kaj potem, če nas je nekoliko motil dež.

3. dan: Malo bi še spali. Zbudili smo se v dokaj hladno jutro. Ponoči je veter dodobra osušil dvorišče in igrišče ter gozdne poti, po katerih smo se odpravili v tem dopoldnevu.  Raziskovali smo rastlinski svet in uživali v opisovanju svojega drevesa. Zapomnili smo si, da ni prav, če rastline pohodimo, trgamo, mečkamo, saj nam ne morejo odgovoriti, da se take stvari ne počnejo. Dopoldansko malico smo si prislužili s pripravo in kurjenjem tabornega ognja, nato pa smo si spekli vsak svojo hrenovko. Mmmm, so zelo slastne!

Pohvaljeni smo bili za urejenost sob, vzdrževanje discipline, dobro sodelovanje v vseh delavnicah, da smo program ŠVN  uspešno izpeljali.

Vožnja do Lučin, Gorenje vasi in Sovodnja je potekala po planu, le v Ljubljani nas je zaustavila izjemna gneča na cesti in do Dobrove smo se po polževo premikali.

Zapisala Martina Jelovčan

Fotografije: Andreja Jesenovec, Taja Lampe in Martina Jelovčan

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji.

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 2)