V tednu vseživljenjskega učenja smo na OŠ Ivana Tavčarja izvedli več delavnic.  

Najprej smo imeli delavnico Tibetanske vaje pomlajevanja, pod vodstvom Barbare Bajc. Spoznali smo priljubljene tibetanske vaje pomlajevanja, se naučili pravilne izvedbe vseh petih obredov in spoznali vse njihove koristi.  

Pri kuharski delavnici, pod vodstvom Tine Krek, so učenci, učenke in ostali sodelujoči pripravili drobnjakove štrukeljčke. Učenci, ki obiskujejo fotografski krožek, so kasneje štruklje fotografirali še v mini studiu. Tako so se preizkusili v fotografiranju pri močni osvetlitvi v malem namiznem studiu. 

Pri delavnici, ki smo jo poimenovali Kaj dela gasilec?, so učenci in ostali udeleženci pobližje spoznali tehnike gašenja, gasilski avtomobil, intervencijski avtomobil, tovornjak in gasilni dom. Gasilci so nam pokazali tudi obleko in zračno bombo. Udeleženci so si vse ogledali in se preizkusili na poligonu.  

Izvedli smo tudi zeliščarsko delavnico, pod vodstvom Helene Gorjan, kjer so udeleženci spoznavali zdravilne učinke in pravilno uporabo rastil našega šolskega vrta. 

V Tednu vseživljenjskega učenja smo se udeležili tudi dogodka Parada učenja, kjer smo na stojnici v Škofji Loki predstavili naše fotopotepe. Imeli smo veliko obiskovalcev, ki so nas spraševali, kako potekajo naši fotopotepi in kje smo se imeli najlepše.  

Bojana Mihalič Stržinar 

Fotografije si lahko ogledate v fotogariji.

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)