Že peto leto zapored začenjamo z izvajanjem projekta Pešbus.

V skladu z epidemiološkimi razmerami sta hoja in kolesarjenje prepoznana kot najboljši način prihajanja v šolo. Zato je priporočljivo, da starši omogočijo otrokom, da lahko gredo v šolo peš ali s kolesom, če je to le možno. Pešbus je ob spremljanju epidemioloških razmer in ob upoštevanju splošnih navodil varne rabe javnega prostora in splošnih preventivnih ukrepov praktičen način podpore staršev in mlajših otrok pri aktivni mobilnosti.

Namen Pešbusa je – čim več otrok pripraviti, da se na pot do šole in iz nje odpravijo peš. Pešbus ni samo suhoparni sprehod do šole, ampak veliko več. Z drugimi sovrstniki se lahko otroci spoznajo, poklepetajo in vse to počnejo v naravi. Tako, da se lahko tudi tisti, ki sami hodijo v šolo peš, pridružijo Pešbusu.

Pešbus bo torej vozil od 27. 9. do 1. 10. 2021. Učenci od 1. do 5. razreda, ki živijo v bližini šole, bodo dobili prijavnice. Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite. Če poti niso blizu vašega doma, se vseeno lahko prijavite in priključite na katerikoli Pešbus postaji. Več o poteh si lahko preberete tukaj.

Torej, se vidimo, ko mimo pripelje Pešbus …

Koordinatorka projekta: Mojca Mezeg Drmota

Ta posnetek prikazuje kaj predstavlja projekt Pešbus.

(https://www.youtube.com/watch?v=Dq-PACryxaE)

Več si lahko o projektu preberete na tej spletni strani.

Podporo in materiale za izvedbo Pešbusa in Bicivlaka nudi IPoP – Inštitut za politike prostora v okviru programa Aktivno v šolo, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano. Podporo in materiale za izvedbo Pešbusa in Bicivlaka nudi IPoP – Inštitut za politike prostora v okviru programa Aktivno v šolo, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)