… naslednje šolsko leto pa spet pride na postajo.

Letos smo Pešbus izvajali v dveh delih – en teden v septembru in en teden v maju. Majskega Pešbusa se je udeležilo 36 učencev od 1. do 5. razreda, vendar se ga zaradi različnih dejavnikov (plavanje tretjih razredov, karantene, bolezni, …) ni udeležilo osem učencev. Ostali so pet dni pridno nabirali štampiljke v vozovnico, zadnji dan pa so dobili tudi nalepko Pešbusa.

Na tem mestu bi se rada zahvalila vsem spremljevalcem, ki so pomagali pri izvedbi – Ireni S., Mateji Č., Franji T., Mariji R. in Mirotu F. Hvala tudi hišniku Andreju, podravnateljici Jani in vsem razrednikom, ki so bili vez med mano in učenci ter seveda vam staršem, ki dovolite svojim otrokom, da hodijo v šolo peš.

V naslednjem šolskem letu bomo učence spet spodbujali k hoji tako, da se vidimo, ko mimo pripelje Pešbus …

Koordinatorka projekta: Mojca Mezeg Drmota

Podporo in materiale za izvedbo Pešbusa in Bicivlaka nudi IPoP – Inštitut za politike prostora v okviru programa Aktivno v šolo, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano. Podporo in materiale za izvedbo Pešbusa in Bicivlaka nudi IPoP – Inštitut za politike prostora v okviru programa Aktivno v šolo, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)