PETEK, 19. 1. 2024

Zadnjo vstajanje in šok.

Na recepciji so nam sporočili, da zaradi močnega sneženja in vetra smučišče ponovno ne bo delovalo. Vsi smo se odpeljali do spodnje postaje žičnice in naložili smučarsko opremo. Otroci so uživali v obilnem snegu (kepanje). V zdajšnjih časih je to rariteta. Po kosilu smo razdelili nagrade prvakom najbolj čistih sob in zmagovalko pri tomboli. Kljub vremenskim nevšečnostim je avtobus prišel kot dogovorjeno. Preko Sovodnja smo se pravočasno vrnili v objem domačega okolja.

Čeprav nam je vreme v zadnjih dveh dneh zagodlo in nas prikrajšalo za smučanje, mislim, da je bila zimska šola v naravi uspešna. Če drugega ne, so se otroci naučili še bolje smučati in plavati, predvsem pa so izkusili, kako je biti pet dni brez staršev.

Hvala otrokom in vaditeljem za lep zimski teden. 
Martin Štukelj 

ČETRTEK, 18. 1. 2024 

Vremenski bogovi nam danes niso naklonjeni. Ponoči ni deževalo, ampak lilo. Zjutraj so nas na recepciji obvestili, da je smučišče zaprto. Kaj pa zdaj? Nič drugega kot akcija za novimi načrti. Dan je minil razgibano. Dopoldan in zvečer bazen. Vmes pa orientacija po kraju. Otroci so po skupinah s pomočjo zemljevida raziskovali Cerkno. Popoldan smo noge zaposlili z lahkotnim sprehodom po kraju in manjšim vzponom. Bolj ko se je bližal večer, večja je bila napetost v zraku, kajti imeli smo disko. Ples, smeh, simpatična nerodnost (začetki so težki) in veliko glasbe. Po končani žurki so bila podeljena še priznanja najhitrejšim plavalcem. Vznemirjenje se je počasi poleglo in spanec je prevladal.

Še zadnjič lahko noč iz Cerknega

SREDA, 17. 1. 2024  

Otroci že kažejo napredek v smučanju.

Vreme nam danes ni bilo naklonjeno in namesto popoldanskega sprehoda smo bili prisiljeni spremeniti načrt. Otroci so se razdelili v dve skupini. Prva se je spopadala v težkih športnih disciplinah, medtem ko je druga naprezala možgane ob kvizu. Sledila je menjava skupin. Po večerji pa nismo nadaljevali s sprostitvijo v bazenu, ampak s pravim tekmovanjem med plavalci. Zmagovalci bodo v petek prejeli medalje. Večer smo zaključili s kinom v lastni produkciji in družabnimi igrami. Kljub vremenu se imamo prav lepo. 
Lahko noč iz Cerknega. 

TOREK, 16. 1. 2024 

Dan se je začel z budnico ob 7. uri.

Zaspani in malo manj zaspani obrazi so se pojavili pri zajtrku. Po njem smo odšli na smučišče in drveli po progah glede na znanje posameznika. Smučarsko idilo smo dvakrat prekinili ob času malice in kosila. Ob vrnitvi v Cerkno smo takoj nadaljevali pot v Cerkljanski muzej, kjer smo zaužili zgodovinsko znanje o bolnici Franji in se navduševali nad legendarnimi Laufarji. Otroci so kazali zanimanje. Polni novega znanja smo telesa zopet relaksirali v bazenski vodi. Sledila je napeta tombola, ki je izzvala veliko adrenalina. Večer pa se je končal po že opisanem protokolu.  
Lahko noč iz Cerknega 

PONEDELJEK, 15. 1. 2024 

Napočil je čas odhoda. Po pakiranju obilne prtljage smo se odpravili na petdnevno potepanje. Med potjo do končnega cilja smo pobrali še nekaj posameznikov. V Hotelu Cerkno smo po prihodu odložili prtljago in se odpravili na smučišče. Otroci so se razdelili po skupinah in začelo se je uživanje na umetnem snegu. Ob vrnitvi v naše tedensko bivališče so se otroci razporedili po sobah in razpakirali. Sledil je uvodni sestanek, kjer smo dorekli pravila skupnega bivanja. Dobro okrepčani od večerje smo se odpravili na bazen. Topla voda se nam je po napornem smučanju še kako prilegla. Telesa so bila že rahlo izmučena od različnih naporov in sledilo je umsko naprezanje ob prijetnem predavanju o pravilih smučanja, ki so bila podkrepljena s kratkimi filmčki. Pred spanjem so se otroci očedili za spanje, pospravili sobe, ker je sledila »zahtevna« inšpekcija pospravljenosti sob s strani učiteljev, saj bodo sobe med seboj tekmovale, katera je lepše urejena. Današnja zgodba se je skoraj končala ob 22. uri z ugašanjem luči in klicu lahko noč. Zakaj skoraj? Zato, ker se je iz sob še slišal umirjen pogovor pred spanjem. 
Lahko noč iz Cerknega

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji.

(Skupno 1.403 obiskov, današnjih obiskov 1)