1. dan

2. b razred je preživel prvi dan v šoli v naravi, v mali vasici Fara. Po poti smo se ustavili na postajališču pred Kočevjem in pomalicali. Ostanke jabolk smo delili celo s kozami in gosmi.

Ko smo prispeli v Faro, smo se razporedili po sobah in si postlali postelje. Po kosilu smo se igrali družabne igre, nato pa odšli čez mejo, v vas Delnice, na drsanje. Pridobili smo nekaj modric na kolenih, a smo se prav vsi naučili drsati, nekateri bolj, nekateri pa malo manj.

Po večerji smo odšli na večerni pohod in tako spoznali vas, v kateri bomo tri dni prebivali. Kmalu bomo spoznali tudi, kako so tu živeli v preteklosti.

Prijetno utrujeni smo se odpravili v mehke postelje in zaspali.

2. dan

V torek smo imeli po zajtrku ocenjevanje sob, pri čemer so vsi dobili najboljšo oceno, saj so otroci sobe in osebne stvari zelo lepo pospravili. 

Prva aktivnost je bila premagovanje ovir v adrenalinskem parku. Otroci so na višini hodili po poligonu in preizkušali svoje ravnotežje ter odpravljali strah pred višino. Najpogumnejši so poligon prehodili tudi miže. Po tem smo se odpravili v gozd, kjer smo s pomočjo učne poti in določevalnih knjižic iskali sledi živali in prepoznavali različne znake v gozdu. 

Na ta pustni dan so nam kuharice za poslastek po kosilu spekle pustne flancate. Po kosilu in po počitku smo se ponovno odpravili v gozd, ob nabrežje reke Kolpe, kjer smo postavili šotore in ognjišča ter s kresilom poskusili zakuriti ognje. Na palicah smo spekli klobase in bučke ter ob tabornem ognju pomalicali in se okrepčali. 

Po večerji pa smo se preoblekli v kostume, vsaka soba je pripravila točko za nastop in se predstavila pred drugimi pustnimi šemami. Rdeča kapica je vodila in povezovala nastope, nato pa je sledilo pustno rajanje, najprej smo skupaj zaplesali nekaj znanih plesov, nato pa so šeme še same zaplesale.  

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji.

(Skupno 342 obiskov, današnjih obiskov 1)