V petek, 26. januarja, so devetošolci izbirnega predmeta francoščina temo prehrana in restavracija zaključili s kulinarično delavnico.

Preko receptov v francoskem jeziku so pripravili tipične francoske specialitete, obvladajo izdelavo jedilnega lista, znajo pa tudi postreči in naročiti izbrane jedi – vse po francosko.

Takole so strnili svoje vtise:

Še eno super kuhanje pri francoščini. Po treh letih vaje smo se že prav mojstrsko premikali po kuhinji in ustvarjali znane francoske jedi. Za predjed slani piškoti (tako smo jih mi poimenovali), solata iz Nice, tartiflette, koktejli in za posladek še pomarančne palačinke. Škoda, da je zadnjič!

Bilo mi je zelo všeč, ker smo se poleg učenja francoščine, učili še francosko kulturo in značilne jedi, ki so tudi zelo dobrega okusa.

Delavnica mi je bila res všeč, ker uživam v kuhi, sploh novih jedi. Žal mi je, da je bila ta zadnja za nas.

Bilo mi je zelo všeč, ko sem pripravljal solato, ki je bila zelo dobra zaradi raznolikosti sestavin, čeprav je bilo za moj okus preveč paradižnika.

Zelo mi je bilo všeč, saj smo pripravili zelo okusne jedi. Najbolj všeč so mi bile palačinke »suzette«. Veliko smo se tudi nasmejali.

Bilo je zelo lepo, ker smo se družili in lahko poizkušali nove francoske okuse.

Všeč mi je bila hrana in to, da smo med kuhanjem spoznali francosko kulturo.

Andreja Uršič

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji.

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)