Od 17. do 22. februarja, v času zimskih počitnic, prostori na OŠ Ivana Tavčarja niso samevali.

V njih so se vrstile ustvarjalne in športne delavnice. Učitelji so poskrbeli,  da predvsem najmlajši šolarji niso bili dopoldne sami doma, priklopljeni na pametne napravice, ampak so ustvarjali in se družili s prijatelji.

V ponedeljek so se na počitniških delavnicah učenci družili ob družabnih igrah (človek ne jezi se, activity, twister, izgubljeni zaklad, potapljanje ladjic, štiri v vrsto, tik tak bum, vislice, karte …).

Igranje twisterja

Foto Tjaša Bogataj

 

Aktivne počitnice so učenci v sredo preživljali s papirnim gledališčem kamišibaj. Najprej so izvedeli, kaj je kamišibaj (kami – papir; šibaj – gledališče), kako to gledališče izgleda in kakšne predstave vse lahko z njim naredijo. Potem so si ogledali igrico ruske ljudske pravljice Zajček in repa, ki jo je učiteljica pripovedovala ob risbah in jo popestrila s petjem in igranjem na kitaro. Nato so se učenci sami preizkusili v izdelavi senčnih lutk in igranju. To je potekalo tako, da so se razdelili v skupine in se dogovorili, katero predstavo bodo pripravili. Ugotavljali so, katere lutke potrebujejo, in so jih tudi ustvarili. Ko so bile lutke in scena narejene, so se lotili igranja, najprej v kotičkih, nato pa še »zares« v zatemnjenem prostoru z gledališčem kamišibaj. V času, ki ga za izdelavo takih predstav ni bilo veliko, so učenci izpeljali čudovite nastope in uživali tudi kot gledalci ob gledanju Rdeče Kapice, Babice Zime, Petru Klepcu …

Lutke iz papirja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto Kristina Bogataj

 

V četrtek so učenci razredne stopnje na slikarski delavnici ustvarjali svoje domišljijske gradove. Na papir višje gramature so najprej narisali skico z voščenkami, nato pa so svoj grad naslikali z osnovnimi tempera barvami. Ob slikanju so se sprostili, obenem pa razvijali veščino slikanja z mešanjem primarnih barv in ustvarjanjem pestre palete barvnih odtenkov. Otroci so z odličnimi idejami »zgradili« mnogo krasnih gradov – če boste torej potrebovali pomoč pri konstruiranju le-tega, se kar obrnite nanje. J

Na slikarski delavnici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto Nuša Jurjevič

 

V petek so imeli učenci slikanje s »spretnimi prstki«. Ustvarjali so strahce za pusta. Po malici so v telovadnici igrali zabavne športne igre z različnimi športnimi rekviziti.

Od ponedeljka do srede so učenci lahko sodelovali na dveh delavnicah. Prvi dan so poleg družabnih iger v telovadnici izvajali različne igre z žogo (med dvema ognjema, košarka, nogomet, hokej s copati, floorball …). V torek je bil najprej na vrsti pohod do Žabje vasi in nazaj, po povratku pa so v telovadnici sledile košarkarske in druge športne igre. Rdeča nit vseh športnih delavnic so bili sprostitev, igranje in zabava, s čimer je bilo skupaj z gibanjem poskrbljeno za zdrav in aktiven način preživljanja počitnic.

Športne igre v novi športni dvorani

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto Jaka Trček

Novinarski krožek OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas

(Skupno 154 obiskov, današnjih obiskov 1)