Na ponedeljkovo megleno jutro so se štirje »šoferji« pripravili na tedensko vožnjo otrok. Že sedmo leto zapored namreč spremljajo otroke na Pešbusu. Miro F. je skupaj z ženo Marijo zopet skrbel za gorenjevaško progo, Marija R. za dobravško, na progi Dolenja Dobrava pa smo tokrat za prevoz skrbele tri voznice – jaz, Mateja Č. in Irena S.

Ko učenec prvič pride na Pešbus, dobi vozovnico in štempelj za vsako udeležbo (vozovnice bodo učenci potrebovali še za majsko vožnjo). Potem se v družbi sovrstnikov odpravi na pot do šole. Prvošolci se na to pot lahko prvič podajo brez spremstva staršev. Pot iz Dolenje Dobrave in Dobravšc je zelo varna, medtem ko pot po Gorenji vasi vključuje veliko avtomobilov, nevarnih križišč in semafor. Tu je potrebna še dodatna previdnost.  

Zadnja postaja je pred vhodom šole na razredno stopnjo. Učenci se nato samo še preobujejo in odidejo k pouku, šoferje pa v zbornici šole sprejme Jana R. in jim pripravi kavo.

Letos se je Pešbusa udeležilo 30 učencev. Konec meseca maja bo Pešbus zopet peljal po progah, zato ste ponovno vsi lepo vabljeni, da se takrat v šolo »zapeljete« s Pešbusom.

Koordinatorka projekta: Mojca Mezeg Drmota

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji.

Podporo in materiale za izvedbo Pešbusa in Bicivlaka nudi IPoP – Inštitut za politike prostora v okviru programa Aktivno v šolo, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano. Podporo in materiale za izvedbo Pešbusa in Bicivlaka nudi IPoP – Inštitut za politike prostora v okviru programa Aktivno v šolo, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

(Skupno 189 obiskov, današnjih obiskov 1)