Tudi učenci in učitelji 2. a in 2. s smo v Fari preživeli dva pestra, ustvarjalna in razgibana dneva.

Prvi dan smo se po prijetni vožnji do CŠOD Fara in okusnem kosilu odpravili na drsališče v Delnice. Kljub začetnim težavam z ravnotežjem smo ob koncu drsanja prav vsi samostojno drsali po ledeni ploskvi. Po večerji smo se odpravili še na sprehod do bližnje vasi, opazovali zvezde in spoznavali preteklost in življenje ljudi v Kostelu.

Preživeli smo mirno noč in se zjutraj čudili, da so nas zobne miške obiskale tudi v CŠOD. Dopoldne smo preživeli v adrenalinskem parku, kjer smo lovili ravnotežje in premagovali ovire, pripeti na jeklenice. Odpravili smo se tudi v gozd in postali gozdni detektivi, saj smo iskali in prepoznavali sledi živali na gozdni jasi. Popoldne smo se učili preživetja v naravi. Uspelo nam je zakuriti ogenj, postaviti preprosta zatočišča in pripraviti popoldansko malico na ognju. Zvečer so se učenci sprostili ob plesu in glasbi ter po večerni pravljici prijetno utrujeni hitro zaspali.

Zjutraj smo pospravili sobe in spakirali kovčke. Po zajtrku smo izdelovali vetrnice ter se spopadli z izzivi orientacijskega teka. Po okusnem kosilu smo se polni lepih vtisov odpeljali proti domu.

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji.

Simona Špik

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)