V petek, 24. 1. 2020, sta članici Rotary kluba Škofja Loka Katjuša Koprivnikar in Valentina Novak z obiskom ponovno razveselili učence OŠ Ivana Tavčarja. Vedeli smo namreč, da ne bosta prišli praznih rok. Že lansko leto sta naši šoli prinesli dragoceno darilo Rotary kluba. To je bil analizator vode, ki smo ga prvič preizkusili na junijskim taboru leta 2019 v Seči, kamor smo peljali učence za dodatne dejavnosti. Letos pa sta nam prinesli digitalni merilec trdih delcev v zraku, ki ga bomo pričeli uporabljati takoj, ko se bomo seznanili z vsemi navodili za pravilno uporabo in določili merilno ekipo.

Predaja darila je potekala v učilnici za kemijo in biologijo, kjer so devetošolke Manca Trček, Nina Frelih in Zala Eržen prisotnim pokazale nekaj fotografij lanskega tabora za dodatne dejavnosti in predstavile uporabnost analizatorja vode. Digitalni merilec trdih delcev v zraku je iz rok članic Rotary kluba prevzela učiteljica kemije in biologije Irena Selak.

Obe aparaturi sta dragoceni pridobitvi pri spremljanju kvalitete vode, ki jo pijemo, in zraka, ki ga dihamo. Učence bomo z uporabo aparatur pri opazovanju okolja navajali na spremljanje okoljske problematike. Mogoče lahko to našo aktivnost vidimo kot kamenček v mozaiku »Šolske stavke za podnebje«, ki jo je začela švedska okoljska aktivistka Greta Thunberg.

 

 

(Skupno 246 obiskov, današnjih obiskov 1)